Továbbra is a Balaton a legnépszerűbb

Szeptemberben a belföldi vendégek a tavalyihoz hasonló intenzitással utaztak, így továbbra is a magyarok tartották mozgásban a hazai szálláshelypiacot. Az egész évben nyitva tartó szállodák teljesítettek a legjobban a Balaton térségében is, ahol a belföldi forgalomélénkítő kampány támogatásának is köszönhetően több mint 150 ezer vendégéjszakát töltöttek el.

Augusztus 24. és szeptember 30. között zajlott az MTÜ őszi belföldi kampánya, amelynek fókuszában a Balaton kimeríthetetlen élménylehetőségei álltak. A televízióban, valamint a közösségimédia-csatornákon futó intenzív kampány támogatásának is köszönhető, hogy még szeptemberben is a Balaton volt a legnépszerűbb turisztikai térség.

Az országban szeptemberben eltöltött összes vendégéjszaka 23 százaléka a Balaton térségben realizálódott. Tavaly szeptemberhez képest több belföldi vendég szállt meg a térség 11 700 szálláshelyén, amelyből 235 szálloda. Az iédn szeptemberi belföldi vendégszám 153 ezer volt, ami 17 százalékkal magasabb az előző évinél, a belföldi vendégéjszaka szám 378 ezer, ez 16 százalékkal magasabb volt, mint tavaly szeptemberben.

A vendégek 52 százaléka szállodákban, 30 százaléka egyéb és magánszálláshelyeken, további 9 százaléka kempingekben, 5 százaléka panziókban szállt meg. A térségben az elmúlt hónapban is a belföldi vendégek domináltak, az összes vendégéjszaka 91 százalékát magyarok adták.

A vendégek legkedveltebb települése az eltöltött vendégéjszakaszám szerinti sorrendben Balatonfüred, Siófok, Zalakaros és Hévíz volt. A top 5 küldő ország a vendégéjszakák száma alapján Németország, Ausztria, Csehország, Lengyelország és Szlovákia volt. A külföldi vendégek átlagos tartózkodási ideje 4,3 nap, ami hosszabb volt, mint a belföldieké, ez 2,5 nap volt. A belföldi vendégek a leghosszabb időt a közösségi szálláshelyeken töltötték, átlagosan 5,5 napot, a hazai vendégek szállodai tartózkodási ideje 2,4 nap volt – további utazási statisztikák megtekinthetők ide kattintva.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!