Tovább tart a hajózási szezon

2019. augusztus 15.
Címkék :

A korábbi éveknél tovább, szeptember elsejéig tart a hajózási főszezon – mondta Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója, amikor köszöntötték a társaság menetrendi hajóinak idei félmilliomodik utasát.

Az idén eddig a cég menetrendi hajói és kompjai együtt több mint 1,4 millió utast szállítottak. A személyhajózásban a kedvezőtlen időjárású, csapadékos május miatt 5 százalékos a lemaradás a tavalyi, rekord-utasforgalomhoz képest, de így is igen jó eredménynek számít. A komp forgalmában is rekordot hozott a tavalyi év, és ezt az eredményt eddig időarányosan sikerült tartani.


A társaság személyhajóinak idei félmilliomodik utasát a 40. születésnapját ünneplő, 260 utassal Badacsonyba tartó Badacsony nevű katamarán fedélzetén köszöntötték. Az eseményen a vezérigazgató beszámolt arról is, hogy a cég sétahajóit az idén már közel 100 ezer utas vette igénybe, a bulihajóprogramokra több mint 13 ezren váltottak jegyet, és a gyermekes családoknak szóló Mastercard varázshajókon több mint 5 ezren utaztak.

A Bahart személyhajóival a legforgalmasabb napokon akár 20 ezer, az átlagos főszezoni napokon 10-13 ezer utast szállít a Balatonon. A legkedveltebb települési hajójáratok továbbra is a Siófok–Balatonfüred–Tihany háromszögben, illetve a Fonyód–Badacsony útvonalon közlekednek a tájékoztatás szerint. A vezérigazgató beszélt arról is, hogy míg a korábbi években augusztus 20-ig, tavaly pedig már pár nappal tovább tartott a hajózási főszezon, a tapasztalatok alapján a Bahart az idén tovább hosszabbította a hajózási főidényt, így egészen szeptember 1-jéig biztosítja a sűrűbb menetrendi közlekedést, és a teljes programhajó-kínálatot az érintett kikötőkben – írta a napi.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!