Tovább szigorítanak Velencében

Megtiltották az idegenvezetőknek a megafon használatát, és 25 főre korlátozták a csoportjaik létszámát.

A csoportok méretére vonatkozó új szabályok már hatályba is léptek, hozzátéve azt, hogy a két év alatti gyermekek, az iskolai csoportok és az oktatási célú kirándulások a tilalom alól kivételt képeznek. A módosítások Murano, Burano és Torcello szigetén is érvényesek.

Az olasz város a hatalmas tömegek szabályozására és a helyi élet javítására irányuló küldetésének részeként korlátozta a turistacsoportok méretét. A korlátozásnak már júniusban életbe kellett volna lépnie, ám későbbre halasztották, mivel sok idegenvezető már lefoglalt 25 főnél nagyobb csoportos túrákat. A szabályokat megszegő idegenvezetők 25 és 500 euró közötti bírságra számíthatnak. Az új rendlelet szerint a hangszórók használatát is betiltották, „amelyek zavart és felfordulást kelthetnek”

Elisabetta Pesce, a város biztonságáért felelős tisztviselő tavaly azt mondta, az intézkedések célja a csoportok mozgásának javítása Velence történelmi központjában, valamint a szintén tömegek által látogatott Murano, Burano és Torcello szigetén. Azt is remélik, hogy a városban élők és dolgozók életét is jobbá teszik.

Velence már egy ideje egy új, egynapos belépési díjat is tesztel. A fejenként 5 eurót április és július közepe között 29 csúcsnapon alkalmazták, beleértve a legtöbb hétvégét. Célja a tömegek szabályozása, a hosszabb látogatások ösztönzése és a velencei lakosok életminőségének javítása. A kísérlet összesen 2,2 millió eurót hozott eddig a városnak – írta a turizmusonline.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!