Törölték a TP52 világbajnokságot

Múlt heti sajtótájékoztatóján az osztály képviselői közölték, hogy a szeptember 14–19. között Mallorca szigetére tervezett világbajnokságot hivatalosan törölték. Ennek okaként a bizonytalan helyzetet jelölték meg.

Bár a szervezők, a csapattulajdonosok és a részvényesek mindent megtettek, hogy biztonságos, fair és mindenki számára elérhető világbajnokságot rendezzenek, az Oroszországban, Dél-Amerikában, illetve az Egyesült Államokban életben lévő szigorú utazási korlátozások ezt szinte lehetetlenné teszik. És arra sem látszik túl nagy esély, hogy ezeken szeptemberre enyhítenének. Ezzel együtt az Új-Zélandra (vissza)érkezőknek karanténba kell vonulniuk, Spanyolországban pedig gyarapodik a helyi lezárások száma.

A 52 Super Series „család” számára fontos a biztonság és az egészség, valamint a szükségtelennek minősíthető utazások számának csökkentésével igyekeznek lassítani a koronavírus terjedését. Elvük továbbá, hogy egy világbajnokságnak mindenki által hozzáférhetőnek kell lennie.

Agustin Zulueta, az 52 Super Series CEO-ja elmondta: „Azon voltunk, hogy annyi versenyt tartsunk meg, amennyit csak lehet, de ezekben a hónapokban megkerülhetetlen a biztonság és az egészség. Ezért aztán el kell fogadnunk a kialakult helyzetet, és elengedjük az idei szezont, az időben és térben áthelyezett világbajnoksággal együtt. 2020-at így egy versennyel zárjuk. Ezek után pláne nagyon készülünk 2021-re, új helyszínekkel és új csapatokkal jelentkezünk majd.”

Versenynaptár 2021-re
– május 1–3.: 52 Super Series Saint Tropez Sailing Week, Saint-Tropez, Franciaország (új helyszín)
– június 5–10.: 52 Super Series Baiona Sailing Week, Galícia, Spanyolország (új helyszín)
– július 12–17.: Rolex TP52 világbajnokság Cascais 2021, Cascais, Portugália
– augusztus 23–28.: 52 Super Series Puerto Portals Sailing Week, Mallorca, Spanyolország
– szeptember 27.–október 2.: egyeztetés alatt

(fotók és forrás: 52superseries.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!