Több száz embert vonzott a jéghideg Tisza

2024. január 9.
Címkék :

Az idei volt a negyedik jeges csobbanás, amit Ljasuk Dimitry, a Tisza-tó „nagykövete” hívott életre és szervez meg minden év elején.

Az év első szombatján ismét a jéghideg vízbe merülhettek tiszafüredi szabadstrandon azok, akiknek a bakancslistáján szerepel az Újévi csobbanás és Tisza szentelés elnevezésű rendezvény. Az első csobbanáson még csak tízen mártóztak meg, de ma már százak jönnek el az eseményre, az idén közel 700 bátor ember vetette magát az alig pár fokos Tisza-tóba.

A fürdőzés előtt Czókoly Sándor káplán áldotta meg vízkereszt napján a tavat, majd egy rövid balesetvédelmi oktatás és csoportos bemelegítés után kezdődhetett a jéghideg kaland.

A csobbanás résztevőire a tiszafüredi mentőszolgálat munkatársai, két búvár és polgárőrök is vigyáztak. Biztonságvédelmi okokból több turnusban engedték be az embereket a csupán 5 Celsius-fokos vízbe. A vidám megmártózás után pedig négy mobil szauna várta a résztvevőket, ahol egyszerre 60-70 ember tudott melegedni.

Az első jeges fürdést 2021-ben szervezte meg a Tisza-tó szerelmese, ökoharcosa, Ljasuk Dimitry, aki a tóról és Hortobágyról készült természetfilmjeivel szerzett magának hírnevet az elmúlt években – írta a turizmus.com.

Összefoglalók az eseményről:

Rövidebben:

YouTube video

Hosszabban:

YouTube video
   - ha tetszett, ajánld másoknak is!