Több sérült a J-Class Superyacht Challenge Antigua rajtjánál

2 versenyző sérült meg, amikor 90 másodperccel a rajt előtt a Svea és a Topaz ütközött Antiguán a J-Class Superyacht Challengen. Mindkét hajó súlyosan megsérült, és végül ki kellett állniuk a versenyből.

Bár a hajók komoly károkat szenvedtek, szinte csodával határos módon a Topaz-on mindössze két könnyebb sérült lett. Egyiküket a Svea lesodorta a fedélzetről. Mindkét hajó képes volt biztonságosan eljutni a kikötőbe, de számukra véget ért a regatta.

A regatta versenybírói azóta megállapították, hogy a Svea megsértette a 10. és a 14. szabályt. Az alábbi felvételt a Velsheda fedélzetéről készítették.

⚠️ Warning: graphic collision 😔 No reported fatalities; hope all injured parties recover swiftly. Topaz on starboard, Svea on port at the opening event of the J Class season at the Antigua Superyacht Challenge as filmed from on board Valsheda – Nic 💔#Repost Bouwe Bekking・・・Talking about a bad day, svea and topaz: a boat you can repair, but persons not, luckily nobody died. Wishing injured crewmembers a good recovery.

Gepostet von Adventures of a Sailor Girl am Donnerstag, 12. März 2020

A regatta folytatása kevésbé volt izgalmas a többiek számára. A “Class B – Buccaneers” osztályban a 26 méteres Oyster 885 Firebird remek taktikával és – a kétszeres olimpiai bajnok – Jesper Bank-kal a kormány mögött végzett az első helyen. A “Class P – Privateers” osztályban a 33 méter hosszú Missy vezet, míg a “Class C – Corsairs”-ben a WinWin áll az első helyen.

A verseny további eredményeit ezen az oldalon lehet követni.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!