Thor meghódítja a tengereket

2020. szeptember 22.
Címkék :

A Gresham Yacht Design brit tervezőstúdió bemutatta legújabb szuperjacht-koncepcióját, egy 100 méteres expedíciós hajót. A Thor Explore leglátványosabb elemei a hatalmas panorámaablakok.

A főfedélzeten található nagy szalon a jacht legfontosabb területe, dupla magasságú ablakokkal és üvegpadlóval. Így egy légiesen könnyű és tágas főszalonból nyílik páratlan panoráma az óceánra. A helyiség elülső részét a vendégek és a tulajdonos vezérlőközpontként használhatja az útvonal megtervezéséhez és követéséhez.

A tér közepén egy süllyesztett ülősarok található, amely a fedélzetek között „lebeg”. Az üvegpadló ellenére a diszkréció is biztosított, mivel egy mozdulattal el lehet homályosítani, ezáltal elválasztva a legfelső szintet a főszalon alsó szintjétől. Ugyanitt találunk még egy nappalit, bárt és további ülősarkokat is.

Az alsó szint egy körfolyosón keresztül közvetlenül kapcsolódik a beachklubhoz. A tér közepét egy a padlótól a mennyezetig tartó akvárium díszíti. A hatalmas, 18 méteres beachklubnak lenyitható erkélyei és közvetlen hozzáférése van a garázshoz, amelyet a tervező stúdió „nagy és futurisztikus térként” jellemez.

A garázsban 12,5 méteres motorcsónak, tengeralattjáró, jet-ski, szörfdeszkák, búvárfelszerelések és rengeteg egyéb vízi játék kapott helyet. A jachton teljes búvárközpont van dekompressziós kamrával, valamint egy külön hangár a helikopter tárolására, amikor a hajó úton van.

A Thor Explorer tervezett hatótávolsága 7000 tengeri mérföld és összesen 36 vendég befogadására képes.

Juráncsik Norbert

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!