Thomas Coville nyerte a Transat Jacques Vabre versenyt

Rekordidővel futott be a célba a Thomas Coville és Jean-Luc Nélias duó a Team Sodebo maxi trimarán fedélzetén Salvador de Bahiában. A verseny új csúcsa: 7 nap, 22 óra, 7 perc, 27 másodperc.

Alig több mint egy hete rajtolt el a Transat Jacques Vabre mezőnye, hogy a franciaországi Havre kikötővárosából az Atlanti-óceánon átkelve a brazil Salvador de Bahiaba érkezzenek. A Transat négykezes verseny, tehát minden vitorlást két fő visz.

A Team Sodebo meggyőző fölénnyel vezetett végig. A nyílt óceán nagy részében nagyszerű szelük volt, ám a kétfős legénység, Coville és Nélias készült rá, hogy az utolsó szakasz idegtépő lehet. Mindenesetre a várt eredmény meglett: nemcsak megnyerték a versenyt, de új rekordot is felállítottak 7 nap, 22 óra, 7 perc, 27 másodperces menetidővel. Az előző rekordot 2007-ben állította fel Franck Cammas és Steve Ravussin egy 60 lábas katamarán fedélzetén, akkor 10 nap, 0 óra, 38 perc alatt tették meg ugyanezt a távot.

A második helyen a Maxi Edmond De Rothschild hajó ért be a célba Sebastien Josséval és Thomas Rouxel-lal a fedélzeten, szintén az Ultime osztályban. A harmadik helyen, jócskán lemaradva a Prince de Bretagne Lionel Lemonchois-val és Bernard Stamm-mal.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!