Thaiföld

2007. december 20.

utazas_thaifold_04A világ eldugott csodái közül Thaiföld mindeddig sokak számára a vitorlások bérlésénél potenciális úti célok közül bizony a rangsor végén helyezkedett el, ám csipkerózsika álmából kezd felébredni a kalandvágyóknak köszönhetően. Míg a hajózók, legyenek vitorlázók vagy motoros jachtok vezetői, alapvetően a népszerű célállomásokat részesítik előnyben, mint a Karib-tenger vagy a Földközi-tenger vidéke, addig a merészebbek egyre gyakrabban Thaiföld és a környékbeli vizeken keresik a kalandot.

Azt mindenki tudja, hogy Thaiföld az örök napsütés, a kristálytiszta tenger és homokos tengerpart országa, de azt kevesen tudják, hogy azon kevés helyek egyike, ahol egész évben pompás körülmények között lehet a vitorlázásnak hódolni.

utazas_thaifold_02Hitherto tökéletes munkát végzett és a világban tudatosította Thaiföld szépségét. Következő feladat, hogy a tengeri sportok paradicsomaként is ismertté váljon a turisták számára Thaiföld, mint fontos cél ország. Látva az ország természeti adottságait, csak idő kérdése és ismertsége, keresettsége várhatóan vetekedni fog Polinézia vagy a Karib-tenger ismert üdülőövezeteivel. Közel 1600 kilométeres partszakaszával és több ezer szigetével maga a mennyország. Látótávolságon belül egyetlen hajónak lenni vagy egy lakatlan sziget csendes öblében tölteni az éjszakát, felejthetetlen és megismételhetetlen élményt nyújt. Thaiföldön ez mind olyan mindennapos, mint a kagylótelep az Adrián.
Ami Thaiföld időjárását illeti szintén egyedinek mondható. Nincs tél, nincsenek hurrikánok, nincsenek tájfunok, a hőmérséklet egész évben 25 és 32 fok között mozog, sőt a tenger sem nagyon hűl le 28 fok alá. A szokásos éves monszun sokkal szolidabb az Ázsiában megszokottnál és valahol Thaiföldön biztos tökéletes körülményeket találunk a hajózáshoz.

utazas_thaifold_05Az Andaman-tenger legfelkapottabb üdülőhelye és a környék legfejlettebb városa a vízi turizmust illetően Phuket. Hat Chao Mai Nemzeti park 51, többségében lakatlan szigetei alig egy órára találhatóak délre Phuket városától. A Phang-nga-öböl mészkő kúpjaihoz, misztikus vizeihez és homokos tengerpartjaihoz hasonlót a világon máshol nem találhatunk és csak alig pár órás hajókázással már el is érhető. Egy napi hajóútra található Tarutao-sziget, ahol a természet évezredek óta érintetlenül várja az oda látogatók szűk táborát.
Mindezen desztinációk csak amolyan ízelítők a milliónyi hasonló és sok esetben még fel nem fedezett szépségek közül, amelyek Thaiföldön várják az odaérkező hajósokat.

utazas_thaifold_03A hajózás szeretete a Thaiföldiek körében csak lassan kezd népszerűvé válni. A helyi lakosok, bármennyire is furcsa, nem érzik otthonosan magukat a vízen, valamint a hajókat súlytó jelentős adók gátat szabtak a sport népszerűségének.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!