Tengeri óriás állított meg egy hajót

2017. február 22.
Címkék :

maxresdefault (1)Vélhetően egy bálnával ütközött össze egy nagy sebességű szárnyashajó Japánban. A ritka balesetben megrongálódott a jármű, és könnyebben megsérült több utas is.


A Venus nevű 163 tonnás komp a Fukuoka tartományban fekvő Hakata kikötőjéből tartott Cusima szigetére, amikor nagy erejű ütés érte az orrán, és képtelenné vált folytatni útját a 65 km/h-s utazósebességével.

Kyushu_Yusen_VENUS2
A szárnyashajó végül önerejéből folytatta az útját, de alacsony sebesség mellett, és kétórás késéssel érkezett be Cusima város kikötőjébe, Izuharába. A hajó orrán egy méter hosszú, öt centiméter széles repedés keletkezett.

maxresdefault

A parti őrség szerint a léken át némi tengervíz is beszivárgott, de nem állt fenn az elsüllyedés veszélye. A gyorskomp 103 utasa közül heten könnyebb sérüléseket szenvedtek.

maxresdefault (1)
A kapitány azt mondta a parti őrségnek, hogy valamilyen tengeri lénnyel ütközhettek össze. A parti őrség vizsgálatot indított, a „karambol” másik résztvevőjének egyelőre nincs nyoma. A japán szigetvilág délnyugati vidékén történt a baleset, amely jól ismert vándorlási útvonala és szaporodási helye a legkülönfélébb ceteknek, köztük a bálnáknak – írta a hirado.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!