Téli vitorlásversenyek a Balatonon

December 7-én a Mikulás-regattával kezdődik a 2019/2020-as Téli Vitorlás Versenysorozat. A négy eseményből álló sorozatot Open kategóriában rendezik, mert az a tapasztalat, hogy egyre többen mérnék össze tudásukat saját hajójuk fedélzetén.

A 2019/2020-as téli szezonban is négyállomásos regattasorozatot tartanak, amelynek ezúttal is a balatonlellei Bl Yachtclub ad otthont. A versenysorozat célja, hogy a hajótulajdonosoknak a téli hónapokban is biztosítson program- illetve versenylehetőséget. Tóth Balázs, a klub vezetője, a Téli Vitorlás Versenysorozat ötletgazdája elmondta, hogy a Balaton egész területéről várják a versenyzőket. Az idei esztendőben az Open kategóriában bármely nagyhajó a rajthoz állhat, sőt a szervezők lehetőséget biztosítanak vitorlásbérlésére is a kikötőben.

„A legfontosabb a versenyek alatt a biztonság, éppen ezért kizárólag alapvitorlákkal engedjük a hajókat indulni a pályaversenyeken” – jelentette ki Tóth Balázs Felhívta a figyelmet arra, hogy a fedélzeten a mentőmellény használata kötelező, és a vitorlázók az évszaknak megfelelő ruházatban, feltöltött mobiltelefonnal indulhatnak a kikötőből. A regattákat a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata biztosítja.

A Téli Vitorlás Versenysorozat támogatója a Magyar Vitorlás Szövetség. Az együttműködés keretében, a szervezők szerint tovább népszerűsíthető a sportág a klasszikus szezonon kívül is a Balatonon – írta a hunsail.hu.

A Téli Vitorlás Versenysorozat versenyei:
december 7. – IV. Mikulás Regatta
december 31. – VII. Szilveszteri Regatta
február 8. – IV. Farsangi Regatta
március 14. – IV. Tavaszi Regatta

(foto: teliregattak.hu)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!