Telepi Pöffös Kupa volt a Nádas Cup következő állomása

Telepi Pöffös Kupa néven a múlt hétvégén a TVSK alsóőrsi telepe első alkalommal rendezett ifjúsági kishajós versenyt (háziversenyeken túl nyílt üzemmódban), amely verseny egyben a Nádas Cup Sorozat harmadik állomása is volt.

A sorozat célja, hogy kellő sikerélményekben gazdag környezetben segítse az utánpótláskorú résztvevők bekapcsolódását a vitorlásversenyzésbe, és régiónként szervezett kisverseny sorozat(ok) révén hozzájáruljon a hazai klubbázisok széleskörű fejlődéséhez, valamint a természet szeretetére nevelje az ifjúságot.

A Telepi Pöffös versenyen 71 induló gyermek vett részt, köztük új klubok versenyzői is bemutatkoztak, így a fonyódi Vagabund Vitorlás Egyesület és TVSK Ábrahámhegyi Kikötőjéből  is érkeztek résztvevők. Újdonság volt, hogy külön rajteljárással egy belső kisebb pályán, de a haladó táboros OP-ek bemutatkoztak fröccsöntött színes hajóikkal újabb színt hoztak a versenybe.

A 26 hajós fröccsi OP-s mezőnyből így megalakult az úgynevezett narancs fleet mezőnye is (az első éves OP versenyző zöld, másodéves fehér, és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező piros fleet mellett). A Telepi Pöffösön ezen túl 7 hajóval vettek részt a 420-asok is a THE, CSVI és TVSK színeiben több esetben vegyes párosokkal.

Valamennyi elsőéves OP-s zöld oklevél díjazásban részesült.

(hunsail.hu)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!