Télen-nyáron Balaton

2018. szeptember 21.
Címkék :

Október és március között öt helyszínen mutatják be a Balatoni Kör borászai, éttermesei, cukrászdái és pálinkafőzői a Balaton ízeit, valamint azt, hogy a Balaton Télen Nyáron Menő. A Gasztro Piknik Sorozat első állomása szeptember 29-én Sümegen lesz, ahol a Sümegi Szüreti Fesztivál betétprogramjaként találkozhatunk a Balatoni Kör tagjaival.

Évek óta mondjuk, hogy a Balaton Télen-Nyáron Menő. A tavaly december elején Balatonlellén megrendezett Adventi GasztroPiknik sikerén felbuzdulva rendezzük meg az idén az ötalkalmas GasztroPiknik Sorozatot. Szeretnénk körbejárni a Balatont, így az állomások között szerepel Sümeg, Badacsony, Balatonlelle, Köveskál, valamint Csopak is – mondta el Tóth Balázs, a Balatoni Kör alelnöke, a rendezvénysorozat ötletgazdája és egyik főszervezője.

A Balatoni Kör GasztroPiknik Sorozat helyszínei:
– szeptember 29., Sümeg (Sümegi Szüreti Fesztivál)
– december 1., Balatonlelle (II. Adventi GasztroPiknik – Dél)
– december 8., Badacsony (I. Adventi GasztroPiknik – Észak)
– február 23., Csopak
– március 23., Köveskál


A Balatoni Kör a régió gasztronómiájának minőségi megújulásáért leginkább elkötelezett vendéglátósok összefogásaként jött létre négy éve. Tagjaik között – akik valamennyien az egész évben „üzemelő” Balatonért dolgoznak – szerepel helyi étterem, cukrászda, pálinkafőző, borbár és több borászat. Az egyesület fő mozgatórugója az összefogásban, közös gondolkodásban rejlik – írta a hirbalaton.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!