Tavaszi menetrend, szigorú előírások

Beköszöntött a tavasz a Balatonon, március 12-től már 40 percenként indulnak a kompok.

Március 12. és április 1. között Szántódrévből 6.40 és 18.40, Tihanyrévből 7 és 19 óra között 40 percenként indulnak a balatoni kompjáratok. A Bahart a kompjáratokat szükség esetén a menetrend felfüggesztésével sűríti. További kompközlekedéssel kapcsolatos információk elérhetők a Szántód-Tihany kompjárat oldalon.

A járványügyi helyzet alakulása, illetve a hatályban lévő kormányrendelet alapján a kompokon az alábbi kiegészítő utazási feltételeket vezették be:
– A kompok fedélzetén (a zárt és nyitott utasterekben egyaránt), valamint a kikötők teljes területén – a 6. életévét be nem töltöttek kivételével – mindenki számára kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése.
– Javasolják, hogy a kompot igénybe vevő utasok az utazás alatt ne szálljanak ki a gépjárműveikből.

– Azt az utast, aki a komp fedélzetén nem az előírásoknak megfelelően viseli a maszkját, a hajó személyzete felszólítja a helyes használatra. Amennyiben az utas a felszólításnak nem tesz eleget, úgy őt Bahart a hatályos díjszabásban szereplő pótdíj megfizetésére kötelezheti, valamint az utazásból ki is zárhatja. Szükség esetén rendőri intézkedést is kezdeményezhet.
– A Bahart felhívja utasai figyelmét, hogy az ajánlott, egymástól számított 1,5 méteres távolságot a kikötőben, a pénztáraknál és a kompok fedélzetén is – az egy háztartásban élők kivételével – tartsák be.
– Emellett kérik, hogy mellőzzék a készpénzes fizetést, a jegyek kiváltásakor használják bankkártyájukat.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!