Tárva-nyitva: Open Energy 23

23openMár a neve is mutatja: az Alfastreet Marine motorosa, az Open Energy 23 nyitott a szállítási feladatokra. A jacht tervezésekor a legfőbb szempont az volt, hogy a fedélzetén minél többen élvezhessék a vízen siklás örömét. A vízvonal alatti gránitfekete fényezés kivételével az Open Energy 23 csupa fény és csillogás.

Az orr-rész tíkfa betétjétől a kajüt mahagóniborításáig kivétel nélkül drága és fényűző anyagokból készült, és a jó anyagválasztás meg is látszik a hajóból áradó pompán. A hajó leginkább kedvelt része a tolótető amely – az oldalsó siklóajtókkal együtt – szénszálas anyagból készült.

bateau-ALFASTREE-Energy-23-Open-6-1024x576

A tetőt nemcsak a fedélzeti kezelőszervekkel, de egy távirányítóval is lehet mozgatni, vagyis a zárt fedélzet megnyitását már 30 méteres távolságból el lehet kezdeni.

Internautica_2015-56

A hajót négyütemű, hathengeres, elektromos befecskendezésű Mercruiser motorral szerelik, amely 300 lóerős teljesítmény leadására képes. Ez az erő alkalmas arra, hogy akár 33 csomós sebességgel repítse előre a hajótestet. Ha azonban kapitánya nem duhajkodik, és „csak” 22-25 csomós sebességgel közlekedik vele, akkor beéri 18-20 literes fogyasztással is.

Internautica_2015-57---Copy

Az Open Energy 23-ról bővebben 130. lapszámunkban olvashat.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!