Tartják pozíciójukat a Gyapjas fivérek

Japánban, Enoshimában a 470 junior-világbajnokságon tegnap egyetlen futamot rendeztek, amely 15-20 csomós szélben kezdődött, ám olykor 30 csomó fölé erősödött, különleges hullámzással. A mezőny második fele túlélő üzemmódban próbálta meg teljesíteni a pályát, ami a férfi mezőnyben mindössze 21 kettősnek sikerült.

A furcsa körülményeket a Japántól délre kószáló 15-ös számú tájfun okozta, amely hosszú és magas hullámokat küldött délről, miközben ezzel szembe fújt az északi szél törőhullámokat keltve a szemből görgő vízhegyeken.


Gyapjas Balázs és Zsombor, akik ebben a mezőnyben elsősorban izmosak, de nem nehezek, ilyen extrém körülmények között már némi hátrányban vannak a legjobbakhoz képest. Mégis nagyszerűen helytállva ismét 13. helyen értek célba, így összetettben továbbra is a 9. helyen állnak.


A junior-világbajnokság a tervek szerint 10 futamos lesz, napi két futammal, majd szeptember 2-án szombaton Medal Race-szel és egy utolsó futammal az legjobb tízbe, az Éremfutamba be nem jutott csapatoknak.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!