Születésnapi programokkal ünnepel a Palatinus

2019. június 12.
Címkék :

Születésnapi fesztivál keretében, június 15-én, szombaton ünnepli századik évfordulóját a Palatinus, Budapest első szabadtéri fürdője.


A Palatinus strandfürdő volt Budapesten az első, amely a szabadban való fürdőzést tette lehetővé. Az 1919 óta üzemelő strandnak ekkor három medencéje és egy dunai, ún. kosaras uszodája volt. A nagymedence több mint 5000 négyzetméteres vízfelületével Európa legnagyobb strandmedencéje volt. A Palatinus népszerűségét mutatja, hogy 1937-ben már bővíteni kellett. Ekkor épült a központi öltöző épület és a népszerű hullámmedence, amelynek falát Bálint Endre festőművész szürrealista mozaikja díszíti.

A június 15-i eseményen a fürdő igazi partihelyszínné változik, ahol a medenceparton és a medencében vidám dalokra táncolnak a szülők és gyerekek. Családi vízi párbaj, dzsungelkvíz, arcfestés, nyomkereső logikai és ügyességi játékok teszik felejthetetlenné a strandolás élményét.

A szelfik szerelmesei 10–18 óra között hódolhatnak szenvedélyüknek a selfie box segítségével. Eközben különleges zenei és táncélmények, sport- és akrobatikai bemutatók várják a látogatókat. A fesztivál programjain a látogatók a fürdőbelépő megváltásával, térítésmentesen vehetnek részt – írta a turizmusonline.hu.

(fotó: palatinusstrand.hu)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!