Szörfverseny – csodás helyszínen

2018. június 28.
Címkék :

A Professional Windsurfers Association (PWA) egy új helyszínen, a portugál Viana do Castelóban tartotta idei 5. fordulóját.

Szélben nem volt hiány, rengeteg akciódús versenyt láthatott a közönség, amelyeket a szokásos módon élőben is közvetítették.

Matteo Iachino

A versenyt az olasz Matteo Iachino nyerte, a második helyezett francia Antoine Albeau előtt. A mezőny szorosságát mutatja, hogy a rengeteg verseny után is csak 0,4 pont választja el őket. Harmadik lett az ugyancsak Pierre Mortefon. Nagy meglepetés nem történt, általában ez a három szörfös található a dobogós helyeken.

Sarah-Quita Offring

A nőknél pedig eldőlt a freestyle és a szlalomvilágbajnoki cím is. Freestyle-ban senkit nem ért meglepetés, Sarah-Quita Offringa megszerezte élete 11. freestyle világbajnoki címét, Maaike Huvermann lett a második, Oda Johanne pedig a harmadik helyezett.

Delphine Cousin Queste

Szlalomkategóriában Delphine Cousin Questel 2014 után újra világbajnok lett, Sarah-Quita Offringa végzett a második helyen, a török Lena Erdil pedig az idén újra felkerült a dobogóra – írta a windsurfing.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!