Szörfparadicsomok, akár kezdőknek is

Nemsokára itt a jó idő, és újra szörfdeszkára lehet pattanni idehaza is. Amíg azonban megjön a nyár, íme néhány kiváló tengerparti hely a szörfözésre. Akár kezdőknek is.

Taghazout, Marokkó
A 30 km hosszú partvonal Taghazout és Agadir között tele van remek szörfhelyekkel, és itt vannak a legjobb hullámok egész Marokkóban, amit a kezdők és a haladók egyaránt élvezhetnek. A téli hónapokban még kellemesen meleg az idő, és a víz hőmérséklete kb. 18-20 fok. A Surf Taghazout minden kelléket biztosít, ami a felhőtlen kikapcsolódáshoz szükséges: lenyűgöző óceáni panoráma, finom ételek és egy csodálatos csapat, akik bevezetik a résztvevőket a szörfözés rejtelmeibe.

Kuta, Bali
A Kuta és Legian Beach előtti partszakasz ideális terep a tanuláshoz, mert kisebb hullámokon lehet elkezdeni gyakorolni. A strandokon vízimentő-szolgálat is működik, ha esetleg bajba kerülnél, ám különösen késő délután érdemes óvatosnak lenni, amikor változnak az áramlatok. A part menti kunyhókban bérelhetsz magadnak deszkát (kb. 20-25 ezer rúpia óránként).

Newgale, Wales
Ez az ország egyik legszebb helye a szörfözésre, és mindig van elég hely gyakorolni a mintegy 3 km hosszú partszakaszon. A strand elnyerte a Kék zászló minősítést, ami garantálja a víz tisztaságát, és északi végén egy shop, egy kávézó, valamint egy pub is található. A Newsurf az egyetlen szörfiskola a strandon, ahol mindig szívesen fogadják a leendő hullámlovasokat, ugyanitt kajaktúrára is be lehet nevezni, ami a hatalmas sziklák között felejthetetlen élmény.

Klitmøller, Dánia
Az észak-jütlandi régióban lévő Klitmøller egykor kis halászfalu volt, de napjainkra Európa egyik legvonzóbb windsurfing úti céljává vált. A város az uralkodó szélviszonyok és az erős hullámok miatt szörftanulásra ideális, a Nystrup Kemping pedig egyedülálló környezetben kínál tökéletes pihenést.

Lagos, Portugália
Az Algarve régiót gyakran említik egy lapon a mexikói Cancúnnal és a spanyol Benidormmal – főként a rengeteg turista és a gyönyörű resortok miatt. Ám a történelmi tartomány egy dologban biztosan kiemelkedik a mezőnyből: a strandokon élénk szörfélet zajlik, és mivel a hullámok igen sokfélék, itt te is megtalálod majd a számodra megfelelő terepet. Lagos az ország legnépszerűbb üdülőhelye, ahol próbálgathatod a szörftudásodat, és ha időközben megunnád a deszkán egyensúlyozást, felfedezheted a város izgalmas nevezetességeit.

Gisborne, Új-Zéland
Gisborne a hullámlovasok Mekkája, akik imádnak ide járni. Nem számít, hogy milyen az időjárás, hisz itt mindig megbízhatók és elsőrangúak a körülmények, a kiváló szörfiskolák pedig még vonzóbbá teszik a látogatást. A Waikanae Beach a kezdők számára is maradandó élményt tud nyújtani, arra viszont mindenképpen figyelni kell, hogy közvetlenül a part mellett néha erős a hullámtörés – írta a life.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!