Szörfözés Horvátországban: Zoo Station PWA Slalom

A 2020 Zoo Station Croatia PWA Slalom World Tour már azzal sikertörténetté vált, hogy egyáltalán meg lehetett rendezni. Hab a tortán, hogy a hat versenynapból ötön tudtak futamokat tartani – méghozzá kiváló szélben.

Bol előtt, a helyi Misztrától segítve 12 selejtező zajlott a férfiaknál, 13 a nőknél, sőt, még a női foil kategóriában is belefért 6 menet.

Női verseny

Jenna Gibson (Fanatic / Duotone) egyértelműen uralta a mezőnyt, a 22 éves sportoló mind a 13 futamot megnyerte szlalomban. Aztán Foil-ban is a dobogó tetejére állhatott: ott az utolsó futam előtt Alice Read (Patrik / Severne) állt az élen 0,7 pont előnnyel, ám csak harmadik lett, míg Gibson nyert – és ezzel vitte a koronát. Szlalomban Palma Cargo és Alice Read állhatott még a dobogóra.

Foil-ban Alice Read, Adéla Rašková volt a további sorrend.

Komplett végeredmény (és az ahhoz vezető út).

Férfi verseny

Mivel az utolsó napon nem fújt a szél, futamot tartani sem lehetett, így az előző napi eredménylista vált véglegessé: Maciek Rutkowski (FMX Racing / Challenger Sails) a megrendezett tizenkét futamon hétszer futott be elsőként, ezzel övé lett a dicsőség. A helyi erő Enrico Marotti (JP / NeilPryde), három selejtezőt nyerve megbízhatóan hozta a második helyet, míg az olasz Bruno Martini (Future Fly / Challenger Sails / Starboard Foil) két győzelemmel harmadik lett. Negyedik Basile Jacquin (I-99 / Point-7), a tavalyi szlalom ifjúsági világbajnok, ötödik Luka Mratovic (Fanatic / Duotone / Starboard Foil).

Komplett végeredmény (és az ahhoz vezető út).

Tervezett folytatás:

  • szeptember 13-20., 2020 Cold Hawaii PWA World Tour
  • október 6-11., 2020 Marignane PWA Világkupa
  • október 28. – november 2., 2020 Aloha Classic PWA World Cup

fotók és forrás: pwaworldtour.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!