Szörfösök vették birtokba a Balatont

A pünkösdi hétvégén a Magyar Szörf Szövetség balatonaligai bázisa adott otthont a szörfbajnokság és a Central European Supercup második fordulójának. Öt osztályban közel száz versenyző állt rajthoz, népes küldöttség érkezett Szlovákiából és Csehországból is.


A változatos időjárási körülmények kiváló lehetőséget adtak minden résztvevő számára, hogy a kedvenc körülményeikben is bemutathassák legjobb képességeiket – írta blogbejegyzésében az Aqua Magazin állandó szerzője, Böröcz Bence versenyrendező.


Az esemény fő kihívása az volt, hogy az időjárás függvényében a különböző osztályokat úgy kombinálják a versenypályákon, hogy sportszerű és biztonságos körülményeket teremtsenek a versenyzőknek. A koordináció további fontos eleme a versenyzők mozgatása a part és a víz között.


A szombati napon tizenkét futamot rendeztek, nagyjából kilenc órát töltöttek vízen. Vasárnap délelőtt szél hiányában esélytelen volt a vízre szállás, majd délhez közeledve nyugatias áramlás kezdett felépülni. A fokozatosan gyengülő szélben aznap további 2-2 futamot tartottak, a hétfőt viszont teljes egészében a parton töltötték a sportolók, ugyanis nem alakult ki a partmenti áramlásnál határozottabb szél.

(fotó: Vihar Gergely)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!