Szörfös száguldás az angol partoknál

2020. augusztus 9.
Címkék :

Anglia egyik kevésbé ismert szörföshelye Cumbriában, Roa Islanden található. Az elhelyezkedése miatt kevés szörfös látogatja, viszont aki egyszer kifog egy erős nyugati-délnyugati szelet, az biztos, hogy visszavágyódik.

A szörfözhető felület gyakorlatilag egy széles csatorna, amelyet homokpadok, illetve sziklás-köves partszakaszok határolnak. A vízfelület mély, rendszeres rajta a hajóforgalom.

A spot legbiztonságosabban apály előtt 2 órával már használható, igaz, ez függ az adott évszak vízállásától is. Ilyenkor a homokpad előtűnik, majd apály után 2 óra elteltével ismét eltűnik, így egy bő 4 órás sessiont lehet betervezni. A spot egy hajóállomás mellett található, hátránya, hogy le kell mászni a kövekre és ott kell szerelni. Ha pedig már a vízen vagyunk, nincs is értelme kijönni, mivel nehéz visszagyalogolni cuccal a csúszós köveken, ráadásul a szkegnek sem tesz jót, ha ráfutunk a nagyobb kövekre vagy sziklákra a part mellett.

Pihenni a csatorna túloldalán, a homokpadon tudunk. A szörfözés legjobb része ez a homokpad melletti szakasz, amely sima vízfelületet jelent nagyon hosszan. A hosszú sima szakasz miatt – megfelelő körülmények között – nagyon jó átlagokat lehet itt menni – írta a windsurfing.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!