Színes kalandok Máltán

Street art kiállítás és élő előadások szórakoztatják a Waterfront látogatóit október és november hétvégéin. Valletta több építészeti díjat nyert negyedébe különleges őszi atmoszférát varázsolnak a programsorozattal.

Bármelyik helyi bárba vagy étterembe térünk be, vagy csak korzózunk egyet a sétányon szombaton és vasárnap délután, mindenhol a helyi művészek színvonalas programjai várják a gyerekeket és a felnőtteket.

A Valletta régi kikötőjénél a Waterfront területén tizenkilenc gyönyörűen felújított 18. századi raktárépület található, amelyek a késő barokk időszakban épültek a vízpart mentén, történelmi bástyák és erődítmények közvetlen szomszédságában.

A raktárak ikonikus ajtói újjáéledtek a felújításkor visszakapott élénk színekkel. A színezésnek annak idején fontos jelentése volt. Azt mutatta, hogy az adott helyen milyen árut tárolnak, emellett az írni és olvasni nem tudó hajósoknak segítette a ki- és berakodáshoz a beazonosítást: a kék a hal-, a zöld a zöldség-, a sárga a búza-, a vörös a borraktárt jelölte.

Ma már a felújított történelmi épületekben éttermek, bárok, boltok üzemelnek, és kora tavasztól késő őszig sokan ücsörögnek a teraszokon, élvezik a napfényt, a finom falatokat, valamint a pazar kilátást – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!