Szigorúan védik az egyik legszebb turistaparadicsomot

2018. október 30.
Címkék :

Írásos fogadalmat kell tenniük a tisztaság megőrzésére és a visszafogott viselkedésre azoknak a turistáknak, akik a fél évig tartó nagytakarítás után felkeresik a Fülöp-szigetek világhírű üdülőparadicsomát, az álomstrandjairól ismert aprócska Boracay-szigetet.

Az üdülőparadicsom tisztaságának, szépségének és nyugalmának megőrzése céljából szigorúan korlátozzák a szigeten zajló tevékenységek számát, így például a turisták a búvárkodáson kívül semmiféle vízi sportot nem űzhetnek. Száműzték a strandokról a különféle csepűrágókat, tűznyelőket, árusokat, masszőzöket, még a híres homokvárak építését sem engedik meg. Az egykori buliszigeten nem engedélyezik többé a több tízezer fő részvételével minden év május 1. körül tartott nagy mulatságokat sem.


A 34 ezer helyi lakoson kívül egy időben csak 19 215 turista tartózkodhat a parányi szigeten, naponta csak 6405 látogató érkezését engedélyezik, és csak olyanokét, akik igazolni tudják, hogy előre lefoglalt szállásuk van.


A Manilától 315 kilométerre délre fekvő 10 négyzetkilométeres üdülőszigetnek tavaly több mint kétmillió helyi és külföldi vendége volt az idegenforgalmi hivatal adatai szerint. Az idén áprilisban Rodrigo Duterte elnök elrendelte a lezárását, mivel a túlzott forgalom hatására egyre koszosabbá vált, az ott működő szállodák, éttermek és egyéb vendéglátóhelyek ugyanis évek óta a tengerbe ürítették szennyvizüket. A sziget rehabilitációja 2019. decemberig folytatódik: addigra a kikötőket, utakat, szennyvíz- és csatornahálózatot is teljesen befejezik – írta az erdekesvilag.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!