Szezonindító hajókiállítás a Balatonon

Balatonfüreden a Hajógyári Kikötőben vízre kerül a Budapest Boat Show, Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és vízi sportok szezonnyitó nagyrendezvénye. A kiállítás Balatonfüred Boat Show néven várja a látogatókat 2017. május 12–14. között.

A Balaton legújabb szezonindító eseményeként megrendezendő kiállítás nagy hangsúlyt helyez az interaktivitásra, és hogy a lehető legtöbb kiállítási darab kipróbálható legyen. Ennek fényében a kikötőben, a vízen kiállított több mint 25 hajó nemcsak körbejárható lesz, de a kiállítók ígérete szerint az érdeklődőket próbaútra is viszik.


Szintén az interaktivitás jegyében a kiállított vízi sporteszközöket is élesben lehet majd kipróbálni, így a látogatók vízre szállhatnak egy-, illetve többtestű verseny- és tanulóhajókon, beleülhetnek a különböző kajakokba és kenukba is. A kiállításon SUP, vagyis stand up paddling jóga is várja az érdeklődőket, akik figyelemmel követhetik a napi többszöri bemutatót, a bátrabbak pedig deszkára szállhatnak, és részt vehetnek a programokon a vezetők segítségével. További látványosság lesz a szombati flyboardbemutató a kikötő vize fölött.


A kiállítás egyidejű rendezvénye, a Balatoni Nagyhajós Évadnyitó Regatta, amely a kiállítás második napján, május 13-án rajtol el, szintén Balatonfüredről. A verseny leggyorsabb résztvevői, a katamaránok pedig a szabadidejükben a Balatonfüred Boat Show-n horgonyoznak majd, ráadásul két különlegesség is helyet kap a kiállításon: Kele és Sámson, a két magyar óceáni evezőshajó.
A programok mellett természetesen fontos szereplő lesz az eddig már több mint húsz bejelentkezett kiállító a hajózáshoz és vízi sportokhoz kapcsolódó számos felszereléssel, szolgáltatással és kiegészítővel.


A szervezők külön figyelmet szenteltek a hajósoknak, így aki saját hajójával érkezne a rendezvényre, az díjmentesen állhat be a Balatonfüredi Hajógyári Kikötőbe a rendezvény ideje alatt. Ehhez nem kell mást tenni, mint egyeztetni a kiállítás szervezőivel a boatshow@hungexpo.hu e-mail címen.
A május 12–14. között megrendezendő Balatonfüred Boat Show tehát egy izgalmas és látványos élmény lesz minden érdeklődőnek. A belépés ráadásul regisztráció esetén ingyenes, így ajánlott a weboldalon előre megadni az adatainkat az akadálymentes belépésért. További információk a www.boatshow.hu weboldalon találhatók.


A Balatonfüred Boat Show stratégiai partnere a Magyar Vitorlás Szövetség, a Balatoni Hajózási Zrt. és a Balatonfüredi Hajógyári Kikötő.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!