Szeptemberben a Balatonra jön a Finn Gold Cup

A magyar vitorlázás történetében másodszor rendeznek aktív olimpiai hajóosztály számára világbajnokságot a Balatonon. A szeptemberi világversenyen éremesélyekkel indulhat az idén remek formában lévő vitorlázónk, Berecz Zsombor.

A Finn Gold Cup versenyt az EMMI és a Magyar Vitorlás Szövetség támogatásával rendezi a Spartacus Vitorlás Egylet, a legeredményesebb magyar vitorlásklub. A szervezők körülbelül kilencven indulóra számítanak. Az érdeklődésre jellemző, hogy már most, június elején 13 nemzet 18 sportolója adta le a nevezését.

A versenyre megújul a földvári vitorlástelep: új vizesblokkot adtak át, és az EMMI támogatásával megújul, minden igényt kielégítő versenyközponttá válik a Spartacus műemlék klubháza. A versenyt Balatonföldvár városa is segíti, elsősorban infrastruktúrák és területek ideiglenes használati lehetőségével, továbbá egyik este vendégül látja a versenyzőket és családtagjaikat az új Hajózástörténeti Látogatóközpontban.

A világbajnokság hivatalos megnyitója szeptember 2-án lesz, szeptember 4. és 9. között zajlanak a versenynapok, majd 10-én, vasárnap rendezik a medal race-t első 10 helyen állónak, valamint a döntőt a mezőny többi részének.

Az idei világbajnokságon nagy esélyekkel indul olimpikonvitorlázónk, Berecz Zsombor, aki az idén remek formában versenyez: az Európa-bajnokságon ötödik lett, a a rangos Princesa Sofia Kupán Palma de Mallorcán a második helyen ért célba, medal race 2. hellyel 9. lett a hyeres-i világkupán, majd a santanderi világkupán pedig három futamgyőzelme után összetettben pontazonossággal lett ezüstérmes.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!