Szépítő kezelést kap a Tisza-tó

A légi felvételeket a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. készítette bemutatva, hogyan néz ki a tó a hínárnövényzet burjánzásakor, majd kaszálás után.

Az egyesület azt írta közösségi oldalán, hogy a szokásoshoz képest korai meleg tavasz miatt nemcsak a tiszavirágzás, hanem a hínárnövények burjánzása is korábban jelentkezett.

Korábban elegendő volt május utolsó harmadában elkezdeni a kaszálást, idén viszont a sulyom már a május 10–18. között megrendezett International Wild Carp Challenge versenyzőit is komoly kihívás elé állította. Ezért ők sem várhattak tovább, nagy lendülettel fogtak a hínárnövényzet visszaszorításához. A munka a Tisza-tó mind a négy medencéjében egyszerre zajlik.

A Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai igyekeznek a parti horgászhelyek előtti mederrészeket megszabadítani a sulyomtól, aztán hozzáfognak a nagy, több négyzetkilométeres hínármezők felszabdalásához is.

A kaszálás lassú és időigényes folyamat, ráadásul a sulyom terjedése miatt évről-évre nagyobb területet kell kezelni. Ezért az egyesület kéri a horgászokat, hogy legyenek türelemmel, munkatársaik igyekeznek minden érintett vízterületet mihamarabb elérni – írta a berek.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!