Szép lányokkal lesz tele Balatonfüred

Július 31-én rendezik meg Balatonfüreden a 196. Anna-bált, az Anna Fesztivál szabadtéri rendezvényeit is megtartja a város. Lesz prímásverseny, operagála, kórusok koncertje és báli operettműsor.

Az ország egyik legrégebbi társadalmi eseménye tavaly a vírus helyzet miatt elmaradt, az idén azonban az aktuális rendelkezésekhez igazodva megtartják a bált. Az eseményt július 31-én, szombaton az Anna Grand Hotel díszes termeiben, patinás udvarában a jelenlegi járványügyi szabályozásoknak megfelelően rendezik meg.

A megszokott rend szerint zajlik majd a báli bevonulás és a bál szépe választás, valamint megrendezik az utcabált is. A Gyógy téren ezúttal nem lesznek asztalok, így a bálra sétálójegyek nem válthatók, csak a hagyományos, a vacsorát is tartalmazó báli belépőket lehet igényelni. A jegyárusítás június 12-én kezdődik.

Július 26–31. között zajlanak az Anna Fesztivál eseményei. A Gyógy téren felállított nagyszínpadon operagála lesz, amelyen világhírű darabokból csendülnek fel részletek, egy nappal korábban pedig a Magyar Állami Operaház művészei adnak műsort. Megrendezik a közkedvelt Szívhalászatot és idén kilencedik alkalommal a Hagyományok Házával közösen megtartja a város a prímásversenyt is. A legjobb produkciókból és meghívott előadók műsorszámaiból gálakoncert lesz a Gyógy téren felállított nagyszínpadon.

A 196. Anna-bálon minden korábbinál több 18 éves bálozni vágyó balatonfüredi hölgy vesz majd részt, hiszen a város meghívta a tavalyi elmaradt bálra hivatalos lányokat is – írta a balatonfured.hu.

Film a 2019-es (százkilencvennegyedik) eseményről:

YouTube video
   - ha tetszett, ajánld másoknak is!