Swift Trawler 50 – Az ideális útitárs

332-0X2A8248_mediumA Beneteau Swift Trawler sorozatának legnagyobb tagja, az 50-es a két Volvo Penta IPS600-as motornak köszönhetően akár 20 csomó feletti sebességet is elérhet. De ezt a típust nem a száguldásra tervezték.

A Trawler sorozat zászlóshajójának üzemanyag-fogyasztása hétcsomós sebességnél a legoptimálisabb, 13 literes fogyasztásával 1279 tengeri mérföld a hatótávolsága. Legyen az romantikus, vagy családi hajóút, a könnyű használat, a biztonságosság, valamint a belső igényes anyagminősége vonzóvá teszi a hajót.

332-0X2A7774_medium
A 2012-ben készült első darabok után „ráncfelvarráson” esett át, 2016-ban új dizájnelemeket kapott kívül, köszönhetően Pierre Frutschl dizájnernek. Ezáltal a hajótest és a flybridge még jobban kihangsúlyozza az elegáns, szemet gyönyörködtető látványát ennek a kifejezetten hosszú távú utakra tervezett hajónak, amely megtartotta a magasfokú biztonságosságát.

nav
A beltérben egy 50 lábas motoroshoz illő tágas, levegős tér fogad, a kilátást optimalizálva, a konyhában az előtte lévő falakat megemelve, kihangsúlyozva a belső terek elválasztását. A lakkozott bútorzat tovább erősíti a belső fényhatás növelését, a nemes mahagóni belső, illetve a fehér lakkozás kontrasztja felfrissíti, és új életérzést ad, megtartva a stílust. Kétfelé belső elrendezéssel választható: két vagy három dupla kabinnal, irodával, extra ággyal vagy szkipperkabinnal. A hajó közepén elhelyezkedő tulajdonosi kabinnak külön fürdője és mosdója van, a vendégkabin világossága pedig a két hatalmas ablaknak köszönhető.

st-50-1
Pozitívum, hogy a kokpit teljesen lezárható minden oldalról, és az is, hogy a kormányállás bal oldalán rengeteg tárolóhely van. Bár a kormányállásból közvetlenül a szalonajtón keresztül nem látni hátra, az oldalsó tolóajtó pontosan megfelel ennek a funkciónak. Ha már kormányállásról van szó, az alsó kormány, az óriási méreténél fogva, bármekkora kormányosnak bármilyen helyzetből elérhető.

Swift50-yacht-Philippines
A sikert jelzi, hogy az ezredik Swift Trawler 2017 júniusában hagyja el a Beneteau hajógyártó üzemét. Ez azt jelenti, hogy egy év során tíznaponta hagyta el a hajógyárat egy Swift Trawler modell.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!