SUP-ot vennél? Segítünk a döntésben

Mennél már állva evezni, de még nem választottad ki a neked való SUP-ot? Segítünk! Egy dolog biztos, létezik pont neked való felfújható deszka.


A mai technológia annyira fejlett, hogy egy felfújható deszka képes 120–160 kilós terhet elvinni a vízen úgy, hogy közben stabil és jól irányítható marad. Ha jó SUP-ot veszel, a vízitúrázás csak az élvezetről, a látványról és a kényelemről szól majd.


ALAP SUP-OK
Az úgy nevezett all-round deszkák számítanak a belépő kategóriának. Ezek olcsóbbak, és arra jók, hogy kipróbáld és megszeresd ezt a könnyű sportot.
Ebben a kategóriában a legtöbbet nyújtó deszka az Oceana, amihez deréktámasz is tartozik, így akár ülve, kajakként is használható. Állva használva pedig egy stabil és megbízható SUP siklik majd alattunk.
A kategória legolcsóbbja az Aqua Journey, 120 kg-os terhelhetőségével és kompakt méretével a lányok és női evezősök kedvenc első SUP-ja.
A legprofibb all-round SUP az Aztron Titan nevű SUP-ja, amely minden szempontból egy csúcsmodell a belépő szinten.


TÚRA SUP-OK
Ez a kategória már a tempós haladásról szól, amikor már nem csak evezünk, hanem vízitúrázunk. Ezek a deszkák áramvonalasabbak, könnyebb velük a vízen haladni, viszont ennél fogva kevésbé stabilak, mint az all-roundok, tehát szükséges hozzá némi gyakorlás vagy tapasztalat.
Fontos tulajdonságuk még, hogy általában nagyobb a csomagterük, ami fontos lehet, ha tényleg hosszabb túrára vagy utazásra használjuk két pont között.
A túra SUP-ok mindentudója a Freesoul Tech, ami derék- és lábtámasszal kajakká alakítható, sőt vitorlaárbóc-kialakítás is van rajta.
A csúcsmodell pedig az Aztron Neptune-ja, ami professzionális technológiával készült, eszméletlen jó dizájnnal és hibátlan kialakítással.


VERSENY SUP-OK
Ha a sebesség a lényeg, akkor két deszka közül tudunk választani. Mindkettő keskeny, kiváló hidrodinamikai jellemzőkkel felvértezett SUP. A Fastblast Tech mindent tud a gyors tempóról, kedvező árért, a Meteor pedig csak annyival drágább, amennyivel jobb technológia van benne. Mellényúlni egyikkel sem tudsz. A verseny SUP-ok csak azoknak való, akik már tapasztalt állva evezősök.

EGYÉB SUP-OK
Két különleges kialakítású SUP érkezett az idén a magyar piacra. Az egyik a kutyusokkal együtt evezők számára tervezett Huaka’i Tech deszka, aminek az első állófelületét megnövelték, hogy négylábú kedvenced veled együtt élvezhesse a vízitúrát.
A másik a kifejezetten folyó/hullámos vízre tervezett Kahawai, amely természetes famintázatával az egyik legszebb SUP. Az Aztron Sirius SUP-jais ebbe a kategóriába tartozik, de az ő SUP-juk rövidebb, így akár wakeboardozásra, hullámszörfözésre is alkalmas.


Ha valamelyik kategóriában el tudod képzelni magad, akkor ott nézz körül, hogy milyen méretű és árú deszka felel meg neked a legjobban. Aztán irány a víz. Bárhol.
Ne légy gyáva! Evezz állva!

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!