Strandok és kikötők is megújulnak az idén

2018. január 2.
Címkék :

Miután elkészült az a stratégia, amely a következő tizenhárom évben zsinórmértékül szolgál minden ágazati szereplőnek, kezdődhet az építkezés. A cél az, hogy legkésőbb 2030-ra Magyarországot Közép-Európa vezető turisztikai térségévé emeljék.

Évről évre folyamatosan nő a vendégéjszakák száma és a szálláshelyek bevétele. 2017 végéig várhatóan megközelítik a harmincmillió vendégéjszakát éves szinten, ezzel jelentős lépést tesznek a 2030-as cél, az 50 millió felé. Míg tavaly a hazai turizmus a bruttó hazai termék tíz százalékát adta, ezt 2030-ig tizenhat százalékra szeretnék növelni.


Guller Zoltán a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója hangsúlyozta: azon dolgoznak, hogy tovább emelkedjen a vendégéjszakák száma és a turisztikai ágazat árbevétele jövőre.


Az idén megújulnak a Tisza-tó és a Dunakanyar mentén található strandok, várhatóan átadják a sátoraljaújhelyi üveghidat és korszerűsítenek több mint tíz, a Balaton mellett található kalandparkot. Fontos beruházások készülnek el Hévízen és Balatonfüreden, Füreden megújul a vitorláskikötő. Másfél milliárd forintos horgásztanya-fejlesztési program indul, emellett több mint száz magyar borászat kap turisztikai célú, szálláshelyek kialakítására szóló támogatást – írta a turizmus.com.

(Képeink illusztrációk.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!