Strandfejlesztések a Tisza-tónál

Abádszalók, Kisköre, Poroszló, Sarud, Tiszabábolna, Tiszafüred, Tiszanána vízpartjain jelentős fejlesztések valósulnak meg. Minden település 100-100 millió forintot kap a szabadstrandok korszerűsítésére, a beruházások várhatóan június 30-ra készülnek el.

Tisza-tavi tematikus szigeteket alakítanak ki és fejlesztik a vízi sétányokat, tanösvényeket Poroszlón, Tiszafüreden és Sarudon. Az Óhalászi-sziget fejlesztésével pedig 2020-ban kezdődik a cölöpházas élményfalu kialakítása.


Nemcsak a szabadstrandokat újítják meg, a térségben más turisztikai fejlesztések is tervben vannak. Sor kerül egyebek mellett a Berekfürdő komplex turisztikai fejlesztésére is, amely a már meglevő gyógyászati szolgáltatásokra épül, Karcagon pedig élmény- és gasztronómiai parkot létesítenek. Poroszlón bővítik a Tisza-tavi Ökocentrumot, ahol új akváriumok és állatbemutatók létesülnek, a föld alatti élővilág szemléltetésére.


A Tisza-tó és a vele földrajzilag szorosan kapcsolódó Hortobágy térsége is megújul, mintegy tízmilliárd forint értékben kiemelkedő fejlesztéseket valósítanak meg. Emellett a Tisza-tó horgászturisztikai fejlesztésére is sor kerül – írta a turizmus.com.

(fotó: panadea.com, Pixabay)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!