Strandfejlesztések a Balatonnál

2018. május 9.
Címkék :

Családi strand jellegét erősítené a siófoki önkormányzat a tópart legnagyobb strandjának fejlesztésével. A gyerekes családok örömére hatalmas gyermekhomokozó és gyerekmedence épült a nagystrandon, saját forrásból új kabinsort, egészségügyi szobát és értékmegőrzőt építtetett az önkormányzat strandüzemeltető kft.-je.

Huszonötmillió forint jutott a sóstói fürdőhelynek promenádra, a szabadstrandként ismert újlakin a vizesblokkot korszerűsítették. Idén is tengerparti hangulatot idéző fehér homokos plázs várja a siófoki strand VIP-zónájának vendégeit, a szabadtéri színpadon élvonalbeli zenekarok adnak koncertet, a háromnapos pünkösdi szezonnyitón szabad bejárást biztosítanak a fürdőhelyre, és ingyenesek lesznek a szórakoztató programok is.

Balatonfüred százmillió forintot hasított ki a turisztikai ügynökség pályázati pénzéből, ebből jutott a Kisfaludy-strand csúszdás élményszigetének kialakítására, az Esterházyn árnyékolókra, napvitorlákra és játszótérre. Keszthely 110 millió forintot fordított három strandja fejlesztésére. Az egyre népszerűbb Libás kabinházat kapott korszerű családi öltözőkkel, a horgászoknak pedig az úgynevezett behúzós halfogás körülményeinek megkönnyítésére horgászállásokat alakítottak ki.

Napelemes rendszert telepített a balatonlellei önkormányzat a strand és a rendkívül kedvelt élményfürdő medencéi mellé, ezzel együtt új játszótérrel és értékmegőrző szekrényekkel bővült az üdülőhely büszkesége. A Magyar Turisztikai Ügynökség kétmilliárd forintos strandfejlesztési pályázatán elnyert 40 millió mellett csaknem 60 millió forintot fordított az önkormányzat a strand és az élményfürdő komfortosítására, emellett megkezdődött a belváros 600 milliós rekonstrukciója is.

Háromszázmillió forint gyűlt össze a balatonboglári önkormányzatnál a Platán szabadstrand korszerűsítésének folytatására. A Balaton-átúszás célállomásaként is kedvelt fürdőzőhelyet folyamatosan „lidósítják”, a hatalmas partszakasz mutatós kandelábereket kap, a borudvar és a hajókikötő között pedig új sétányt alakítanak ki – írta az ilovebalaton.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!