Strandfejlesztés a Balatonnál

2019. április 26.
Címkék :

A balatonfüredi önkormányzat százhetvenmillió forintos európai uniós támogatásból fejleszti a Széchenyi strandot.

A fejlesztés 2018 tavaszán kezdődött, és az idei turisztikai szezon kezdetére fejeződik be. Tavaly kabinos és családi öltözőket alakítottak ki, felújították, illetve bővítették a vízi csúszdát. A vízben lépcsőket, valamint kosárlabdapalánkokat, röplabdahálókat helyeztek el.

Az idén mederhomokozást végeztek a parttól átlagosan 45 méteres sávban, 60 centiméter vastagságban. Összesen 5800 tonna homokot szállítottak ide uszályokkal Szántódról. A homokozást az indokolta, hogy 2020-ban kezdődő szálloda- és kikötőépítés miatt a strandolásra alkalmas terület csökken, ezért erre a célra a vízisporteszköz-kölcsönzésre használt területet is be kellett vonni.

Emellett megújítják a partvédő művet, parti sétányt építenek, utakat alakítanak ki. Felújítják a zöldterületet, parkosítanak, a 15 ezer négyzetméteres füves területen kicserélik a növényzetet, elvezetik a csapadékvizet. Napelemmel működő világítótesteket és napkollektoros kültéri zuhanyzókat helyeznek el. Létrehoznak a strandon homokos kézilabda-, röplabda- és focipályát – írta a veol.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!