Strand épül Budapest szívében?

Tízmedencés strand- és gyógyfürdő épülhet a volt Józsefvárosi pályaudvar területén az oda álmodott szabadidő-, sport- és kulturális központ részeként.

Egyelőre csak néhány látványterv van, és pontos dátumok sincsenek a beruházásról, de a Józsefvárosi Önkormányzat és a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) strand- és gyógyfürdőt tervez a volt józsefvárosi pályaudvar helyére.
A fürdő létesítését 2013-ban határozták el, ekkor döntöttek a józsefvárosi piac bezárásáról, és ekkor állapodott meg a főváros vezetése és a BGYH abban, hogy egy nagyléptékű fürdőfejlesztést valósítanak meg Budapesten. Ennek keretében indult el a Rudas, a Dandár, a Paskál és a Palatinus fürdő fejlesztése, illetve zajlik a Csillaghegyi fürdő felújítása. És ebbe a koncepcióba illeszkedne bele az új józsefvárosi strandfürdő kialakítása.

Ami egyelőre tudható: egy szabadidős, sport- és kulturális központ jönne létre az egykori Józsefvárosi pályaudvar területén. Ennek részeként a Magyar Kézilabda Szövetség kézilabdacsarnokot, fedett strandkézilabda-pályákat tervez a területre, és itt valósulna meg a Maccabi Játékoknak is otthont adó sportlétesítmény-fejlesztés, ami később az MTK utánpótlás-sporttelepe is lenne. A sportkomplexum építészeti tervpályázata nemrégiben már le is zajlott, az egyik izgalmas tervről ebben a cikkben számoltunk be. Ugyanennek a sportkomplexumnak lenne a része a strand is: közel háromhektáros területen egy gyűrű formájú fürdőt és épületet álmodtak meg a koncepciótervek készítői, középen egy nyitott udvarral.


A tervek szerint a létesítményben helyet kapna egy gyógyászati részleg, egy egész évben működő élményfürdő – kinti és benti medencékkel –, gyermekrészleg, szaunák, gőzkamrák, nyári strandrész, illetve a szükséges kiszolgáló helyiségek. Összesen 5800 négyzetméter épület épülne meg körülbelül 10 medencével. A fürdő befogadóképességét 450 fősre tervezik, 200 állásos gépkocsi- és 200 állásos kerékpárparkolóval – írta a turizmusonline.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!