St. Barths Bucket Regatta, ahol nem a győzelem a cél

St_Barths_BucketMárcius 17-20 között az igazán nagy vitorlások keltek versenyre a St. Barths Bucket Regattán. A regatta különlegessége, hogy elsősorban nem verseny, hanem szórakozás és csak 100 lábnál hosszabb vitorlások vehetnek részt rajta.
A részvétel meghívás alapján történik és a legalább 100 láb hosszúság mellett a biztonságnak van a legnagyobb szerepe. Csak olyan jachtok vehetnek részt a versenyen, amelyeknek tulajdonosa, kapitánya és legénysége a biztonsági előírások minden pontját betartják. Így a verseny megmarad egy biztonságos és nagyon is élvezetes eseménynek.

A regatta 2005-óta kerül ebben a formában megrendezésre, minden évben maxiumum 30 jacht állhat a rajtvonalhoz. A szervezők a kezdetektől ragaszkodnak ahhoz, hogy ne versenynek, hanem egy élvezetes közös vitorlázásnak állítsák be a regattát. Persze azért az idei évről is készült eredménylista, de ez valójában csak a formaság kedvéért került kihirdetésre.

St Barths Bucket Regatta

Még a legnagyobb hajógyárak (a Perini Navi, a Royal Huisman Shipyard, az Alloy Yachts, a Holland Jachtbouw és a Vitter’s Shipyard) is tisztában vannak azzal, hogy ez az esemény nem a marketingre fókuszál. Nem azt kell hangoztatniuk, hogy miben jobbak, hanem azt, hogy hogyan tudnak egymással együttműködni, kapcsolatot építeni.

St Barths Bucket Regatta

Szóval ezen a regattán tényleg érvényes az a mondás, hogy nem a győzelem a fontos…

St Barths Bucket Regatta

Forrás: bucketregattas.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!