Srí Lanka újra várja a turistákat

Srí Lanka közel egy évig tartó lezárás után megnyitotta határait a külföldiek előtt, Nagy-Britanniát leszámítva a világ bármely országából fogadják a turistákat.

A nyitásról azután született meg a döntés, hogy sikeres volt az az egy hónapos pilotprojekt, amelynek során december végétől 1700 turista érkezett charterjáratokkal Ukrajnából.

A turizmus újraindulása ugyanakkor fokozatos lesz. A napokban érkezik meg az első kínai turistacsoport, a későbbiekben pedig oroszok érkezése várható, miután a Sri Lanka Airlines február 15-től újraindítja menetrend szerinti járatát. Jelenleg 15 légitársaság repül újra a szigetországba.

A turistáknak szigorú járványügyi szabályokat kell betartaniuk a szigeten. A belépés feltétele az előzetes online vízum beszerzése, a kötelező Covid–19-biztosítás, amelynek az ára 12 dollár, és amely egy hónapra 50 ezer dollár értékig fedezi az esetleges kórházi ellátás költségeit. A belépéshez egy a beutazás előtt legkésőbb 96 órával készített negatív PCR-teszteredményt is be kell mutatni.

Mindezen felül minden turista köteles három PCR-tesztet online megvásárolni, mielőtt belépne az ország területére. Egy teszt ára 40 dollár. Az elsőt a szállodába való megérkezéskor veszik le, a másodikat érkezés után 5-7 nappal, illetve a tünetek esetleges megjelenésekor. Egy harmadikat is köteles mindenki elvégeztetni a tartózkodás 10–14. napja között.

A tartózkodás első 14 napja csak a hatóságok által jóváhagyott, biztonságosnak minősített szálláshelyeken lehetséges. Ezeken a szobák egynegyedét üresen hagyják, hogy a vendégek szükség esetén karanténként használják azokat – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!