Sportjachtot tervezett a Lexus

2017. szeptember 14.
Címkék :

A Lexus tökéletes stílusát és irányíthatóságát kínáló, hat-nyolcszemélyes nyitott jachtot két nagy teljesítményű Lexus V8-as motor hajtja.

A Lexus Sport Yacht tanulmány fedélzete és külső héjazata törésvonal nélkül öleli körül a belső szerkezetet. Minden elem kézzel szőtt karbonszövettel megerősített kétkomponensű epoxigyantából (más néven szénszál erősítésű műanyagból, azaz CFRP-ből) készült. A CFRP-technológiát versenyautók és szupersportkocsik szerkezetének kialakítására használják, illetve nagy teljesítményű repülőgépek, sílécek, kerékpárok és világszínvonalú versenyvitorlások építésénél alkalmazzák.

A Lexus Sport Yacht tanulmány CFRP-szerkezete közel ezer kilóval könnyebb, mint egy ugyanilyen jacht üvegszál erősítésű műanyagból készült hajóteste. A hajó vízvonal alatti része lépcsőzetes kialakítású, amely csökkenti a közegellenállást, és nagy sebességnél kiegyensúlyozottabb vezethetőséget kínál. A tanulmányt két 5,0 literes V8-as benzinmotor hajtja. Mindkét motor teljesítménye meghaladja a 446 lóerőt, így a jacht akár 43 csomós (79 km/h-s) sebességgel is száguldhat; a hajtás hidraulikus vezérlésű kül- és belmotoros (sterndrive) megoldású. A kikötést joystickirányítás könnyíti meg.

A kapitány egy színes, érintőképernyős panelről kezelheti és ellenőrizheti a fedélzeti rendszereket; ezeken a képernyőkön jelennek meg a műholdas navigáció, a digitális diagramok, a felszíni radar, a víz alatti szonár, a világítás és a szórakoztató-rendszerek információi. A kapitány ülése motorosan állítható, és a kartámaszok kihajthatók, hogy mindkét oldalról könnyű legyen beülni. Az első utaskabinban luxuskivitelű Lexus bőr-, fa- és üvegburkolatok teremtenek hívogató hangulatot. A kényelemről hatszemélyes, kanapéstílusú ülés, asztal és klímaberendezés gondoskodik.

A kabinban kétégős tűzhely, mosogató és beépített hűtőszekrény található, és még a zuhanyrózsa is hibátlan kidolgozással készült. A beépített audio-video szórakoztató-rendszer 4G wifi- és WAN-technológiával működik. A zene a mennyezetbe süllyesztett Revolution Acoustics hangsugárzókból árad, és a tökéletes hangminőséget a Mark Levinson Reference digitális erősítője garantálja – írta a formula.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!