Sportjacht a Lexustól

2017. február 20.
Címkék :

Lexus_jacht_1A Lexus márka új területeket hódít meg az életstílusban és szabadidős tevékenységekben. A hat-nyolc személyes nyitott jachtot két nagy teljesítményű Lexus V8-as motor hajtja.

luxusnyito

A Toyota Marine részleg néhány évvel ezelőtt meghívta Akio Tojodát, a Toyota világszintű elnökét, hogy töltsön néhány napot a vízen, és próbálja ki a Japánban hamarosan bemutatkozó Ponam prémium jachtcsaládot. A Lexus International márkaimázsért felelős vezetőjeként azonnal felötlött benne, milyen hatásosan egészíthetné ki egy stílusos, nagy teljesítményű prémium jacht a Lexus-életstílust.

Lexus_jacht_5

A hat-nyolc személyes, mindennapos kirándulásokra szolgáló, két nagy teljesítményű Lexus V8-as motorral hajtott, modern stílusú és könnyen vezethető nyitott sportjacht megalkotásával a japán Toyota Cityben működő Lexus formatervezési központot bízták meg. „A Lexus Sport Yacht tanulmány révén kipróbálhattuk, hogyan ültethető át a Lexus formanyelve egy hajóba ” – mondta Josihiro Sava, a Lexus International ügyvezető alelnöke.

Lexus_jacht_4

A Lexus Sport Yacht tanulmány fedélzete és külső héjazata törésvonal nélkül öleli körül a belső szerkezetet. Minden elem kézzel szőtt, karbonszövettel megerősített kétkomponensű epoxigyantából (CFRP) készült. Ez utóbbi technológiát a versenyautók és a szupersportkocsik szerkezetének kialakítására használják, illetve nagy teljesítményű repülőgépek, sílécek, kerékpárok és világszínvonalú versenyvitorlások építésénél alkalmazzák. A Lexus Sport Yacht tanulmány CFRP-szerkezete közel 1000 kg-mal könnyebb, mint egy ugyanilyen jacht üvegszál erősítésű műanyagból készült hajóteste. A hajó vízvonal alatti része lépcsőzetes kialakítású, ami csökkenti a közegellenállást, és nagy sebességnél kiegyensúlyozottabb vezethetőséget kínál. A tanulmányt két 5,0 literes V8-as benzinmotor hajtja, amelynek alapját az a 2UR-GSE nagy teljesítményű erőforrás képezi, amely az RC F kupéban, a GS F sportszedánban és az új LC 500 luxuslimuzinban is működik. Mindkét motor teljesítménye meghaladja a 446 lóerőt, így a jacht 43 csomós sebességgel is száguldhat; a hajtás hidraulikus vezérlésű kül- és belmotoros (sterndrive) megoldású.

Lexus_jacht_5

A kikötést joystickirányítás könnyíti meg. A kapitány egy érintőképernyős panelről kezelheti és ellenőrizheti a fedélzeti rendszereket. Ezeken a képernyőkön jelennek meg a műholdas navigáció, a digitális diagramok, a felszíni radar, a víz alatti szonár, a világítás és a szórakoztató-rendszerek információi. A kapitány ülése motorosan állítható, a kartámaszok pedig kihajthatók, hogy mindkét oldalról könnyű legyen beülni. Az első utaskabinban luxuskivitelű Lexus bőr-, fa- és üvegburkolatok teremtenek hívogató hangulatot. A kényelemről hatszemélyes, kanapéstílusú ülés, asztal és klímaberendezés gondoskodik.

Lexus_jacht_1

A kabinban kétégős tűzhely, mosogató és beépített hűtőszekrény található. A beépített audio-video szórakoztató-rendszer 4G wifi- és WAN-technológiával működik. A zene a mennyezetbe süllyesztett Revolution Acoustics hangsugárzókból árad, és a tökéletes hangminőséget a Mark Levinson Reference digitális erősítője garantálja – írta a formula.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!