Sorsoltak a Nemzeti Regattára

2018. június 1.
Címkék :

A Siófok katamarán fedélzetén tartott sajtótájékoztatón a Nemzeti Regatta szervezőbizottsága kisorsolta a vitorlás hajókat, amelyekkel a versenyen a részt vevő 51 település képviselői indulhatnak.

Az 51 benevezett magyarországi település a Nemzeti Regattán összemérheti tudását a partról, nézőhajóról és óriáskivetítőn is jól követhető vitorlásversenyen, a Sió-csatornán zajló látványos sárkányhajóversenyben, és bemutatkoznak a nagyszínpadon is, ahol Ördög Nóra lesz a háziasszony. A csapatokkal és az általuk képviselt magyarországi településekkel a Települési ízek utcájában lehet majd ismerkedni, ahol mindenki bemutatja lakóhelye látnivalóit, ételkülönlegességeit is.


A sajtótájékoztatón Dónucz László, a Nemzeti Regatta szervezőbizottságának elnöke rövid visszatekintést adott az elmúlt két év rendezvényeiről. A résztvevőket Kollár József, a Bahart vezérigazgatója, Hamvas Péter, Siófok alpolgármestere és Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke is köszöntötte. A Nagyon Balaton rendezvénysorozat részéről Kiss Ádám projektvezető méltatta a fesztivált.


A szervezők azt a nem titkolt célt tűzték maguk elé, hogy idén már 50 települést lássanak vendégül Siófokon, ahol június 9-én rajtol az amatőr vitorlás-pályaverseny. Komoly vitorlástudásra és múltra egyik csapatnak sincs szüksége, hiszen az egyforma, úgynevezett one design vitorlás hajókat a szakképzett kormányossal együtt a Bahart biztosítja, ezzel is megteremtve az egyenlő indulási esélyeket. A tavalyi versenyt Alsóörs nyerte – írta a veol.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!