Sör a tengerek mélyéről

2019. március 26.
Címkék :

Deep Ascent néven hozták forgalomba az 1886. március 14-én elsüllyedt brit SS Oregon luxus-óceánjáróról származó sört, amelyet egy angol búvár, Jamie Adams találta a roncsok között.

A 158,5 méter hosszú és 16,5 méter széles hajó Liverpoolból New Yorkba tartott, amikor a Fire-szigetnél egy szkúnerrel összeütközött és elsüllyedt. Jamie Adams merülései során érintetlen söröspalackok után kutatott, de csak 2017-ben járt sikerrel, amikor egy vihar után társaival bejutott az egykori luxushajó első osztályú éttermébe.


Először fél tucat, később további húsz érintetlen üveget találtak és hoztak a felszínre. A sörfőzésben jártas Adams egy mikrobiológus barátjával kémcsőben kitenyésztette az élesztőt, majd két évet töltött el azzal, hogy abból elkészítse a legjobb ízű italt.


Végül megszületett a Deep Ascent, a SS Oregonról származó sör, amely Adams szerint az angliai Bass Brewers sörfőzdéből származott. Az új nedűt, amely a felszínre hozott másolata, egy kézművessör-fesztiválon meg is kóstolhatták az érdeklődők – írta a buvarhir.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!