Sokkal jobb lesz az idei balatoni nyár

2021. június 19.
Címkék :

A Balatoni Hajózási Zrt.-nél bizakodva tekintenek a nyári szezon elé, a járvány előtti idők visszatérésére számítanak, és felújított hajókkal, kibővült menetrenddel, valamint programkínálattal ünneplik a balatoni hajózás 175. évét.

Tizenhat kikötőből indulnak menetrendi- és tizenegyből sétahajók. Július 3-ától, a hajózási főszezon kezdetétől már 15 kikötőből indulnak sétahajók, kilencből buli- és nyolcból gyerekhajók. A hajózási társaság flottája jövőre két komppal és két katamaránnal bővül, amelyeknek elkezdődött a gyártása. Az állami tőkeemelésnek köszönhetően a következő években sorra megújulnak a kikötők, révállomások, és újabb hajók beszerzésére is sor kerülhet.

A 10,6 milliárd forintos jegyzett tőkéjű társaság a tavalyi 3,3 milliárd forintos árbevételt hozó évnél az idén valamivel többet, 3,5 milliárd forintot remél változatlan személyjegyárak mellett. Tavaly a 2019-es rekordévhez képest a komp forgalma 90, a személyhajóké 75 százalékra esett vissza a pandémia hatására.

A legutóbbi közgyűlés döntése értelmében többet nem hirdetik meg bérbeadásra a Bahart kikötőláncát, azt a társaság a továbbiakban is maga üzemelteti. A tihanyi piacnak helyet adó területét a cég a sikertelen értékesítési kísérlet után egyelőre nem kívánja eladni, sorsáról a kikötőfejlesztési tervek, valamint a helyi önkormányzat fejlesztési terveinek ismertében dönt.

A Bahart a balatoni hajózás 175. esztendejét megünneplendő, roadshow-kat tart, művészeti pályázatot indított, továbbá őszig három kikötőben – Siófokon, Balatonfüreden és Badacsonyban – kültéri kiállításokon mutatja be a balatoni hajózás elmúlt 175 évének főbb eseményeit. Szeptember 18-án sor kerül a balatoni hajók 25 évenként megrendezett együttállására is, amikor valamennyi bahartos és egyéb személyszállító hajó felsorakozik Siófok és Balatonfüred között.

(MTI)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!