Skopelos, Görögország zöld szigete

2016. február 23.
Címkék :

skopelos_templomGörögország egyik legszebb szigete Skopelos. 67 km hosszú partvonalán csupán néhány strand található, mert a legtöbb helyen autóval vagy gyalogosan szinte megközelíthetetlen.

A nehéz megközelíthetőségnek köszönhetően kimondottan nyugodt, csendes, egészen magányos strandolásban lehet részünk, ha ezt a kis szigetet választjuk. A strandok nagy része apró kavicsos, és a víz gyakran gyorsan mélyül, viszont a víz kristálytiszta, és a legtöbb strand szélvédett helyen található.

Skopelos_aquamagazin

Skopelos Evia szigetétől Észak-nyugatra található. Mind a szárazföldről, mind Eviáról komppal, hajóval is megközelíthető, amelyek Volos-ból és Agios Konstantinos-ból indulnak. A Szporádok szigetcsoport két szigete fogja közre, tőle nyugatra Szkiatoszt, keletre Aloniszoszt találjuk. Szkopelosz szigetének két 500 méternél is magasabb csúcsa van, területe pedig 96 km².

Skopelos_Aquamagazin

A szigeten két falu van, Skopelos Town és Glossa. Mindkettő a sziget magas pontjaira épült, így onnan mesés kilátás nyílik az Égei-tengerre. Híres strandjai: Stafylos, Panormos, Elios. Ez a desztináció egyébként nagyszerűen kombinálhat Skiathos és Alanissos uticélokkal, hiszen a három sziget egymás mellett helyezkedik el.

skopelos_terkep

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Szkopelosz, http://www.greeka.com/sporades/skopelos/

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!