Skeleton Coast: a világ legveszélyesebb strandja

2023. október 24.
Címkék :

Dűnék mentén szétszórt csontvázakkal, hajóroncsokkal, sivatagi oroszlánokkal a Skeleton Coast a világ legveszélyesebb partjának számít.

Ez egy 40 km széles és 500 km hosszú partszakasz Namíbiában, ahol a vadállatok nyugodtan vadászhatnak, és egy perc alatt lecsapnak bárkire. A strand valójában akkora veszélyt jelent, hogy a nagy része csak szafarikon keresztül közelíthető meg, mert úgy tartják, hogy túl nagy kockázat lehet a látogatók számára.

A strand, amely nemzeti park is, két részre oszlik, az első a szabadon megközelíthető déli rész. Az északi azonban csak utazásszervezőkön keresztül érhető el egy szafarin keresztül.

A hatóságok egy láthatatlan, geokerítésként ismert kerítést is felállítottak az oroszlánok nyomon követésére és az emberektől való elkülönítésére. Greg Welby, az African Travel Resource alapítója szerint életre szóló élmény a part meglátogatása egy szafaritúrán keresztül. Annak ellenére, hogy kevés az ember ott, néhány szörfös elég bátor ahhoz, hogy megküzdjön a hullámokkal. A helyiek azonban figyelmeztetnek mindenkit, hogy a heves vizek nem érik meg a kockázatot.

A parton továbbá 500 hajóroncs található és emberi maradványok is szétszórtan láthatók a homokban. A hajótöréseket nagyrészt köd vagy a viharos tenger okozta – írta a promotions.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!