Sirállyal barátkozott az amerikai hajós

2020. augusztus 24.
Címkék :

John Makowsky sokáig járta egyedül a tengert a kis halászhajójával, mígnem 2005-ben barátságot kötött egy sirállyal.

Makowsky hajórára 2005-ben szállt le egy sirály. A madár a szélvédőhöz tipegett és bámulni kezdte a kapitányt. Azóta, vagyis több mint 15 éve, bárhol is járjon a vízen a kis halászhajó, a sirály mindennap leszáll rá.
A kapitány barátjává fogadta a sirályt, és a Red Eye nevet adta neki. A legtöbbször már messziről észrevette a hajója felé közeledő madarat, és mindig készült neki néhány finomabb falattal. Néhány hete azonban Red Eye napokig nem bukkant fel. Makowsky a legrosszabbtól tartott, ám a madár néhány nap múlva újra a kapitány hajóján landolt, ám az egyik lába súlyosan sérült volt.

A kapitány tudta, hogy ilyen állapotban a sirály nem sokáig maradna életben, ezért befogta a madarat, és egy állatkórházba vitte, ahol néhány hét alatt meggyógyították. A sirályt aztán Makowsky szabadon engedte a hajója fedélzetéről.

YouTube video

A kapitány nem tudja megmagyarázni, hogy miért fűzi ennyire mély barátság egy sirályhoz. A hajósok évszázadokon át hitték, hogy minden sirály egy tengerbe veszett matróz lelkét hordozza. Makowsky szerint lehetséges, hogy Red Eye-ban az egyik őse szelleme lakik, aki megpróbál vigyázni rá – írta a 24.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!