Siófokon indul a hajósképzés

2019. január 24.
Címkék :

Helyben oldaná meg a hajózási szakemberek képzését a Balatoni Hajózási Zrt. és a nemzetgazdasági tárcához tartozó Siófoki Szakképzési Centrum Baross Gábor tagintézménye.

A február 4-én Siófokon induló képzés során Európa összes belvizén, nagy folyóin, tavain egyaránt alkalmazható tudást szerezhetnek a fiatalok. Ez nemcsak egy tavi hajózásra koncentráló képzés lesz, hanem egy olyan középiskolai végzettségre épülő 800 órás kurzus, amely egy modul beiktatásával megalapozza egy későbbi hajóvezetői képesítés megszerzését – összegezte az eddig egyedülálló oktatási forma lényegét a Bahart hajózási üzemeltetési igazgatója.


Turcsik Gábor elmondta: az oktatás 320 órás elméleti része a szakképzési centrumban, a 480 órás gyakorlat a Bahart sólyaterében lévő hajójavító műhelyében, illetve hajóin történik.

Kiemelte, hogy a tanulóknak a vízi közlekedési járműveken végzendő kétkezi munka minden fázisát el kell sajátítaniuk, és bekerült a tantervükbe egyebek mellett a környezetvédelmi, kommunikációs és idegen nyelvi tananyag is. Az oktatásba olyan külföldi szakemberek is bekapcsolódnak, akik folyami hajósként nagy tapasztalatokat szereztek Európa vízi útjain – írta a magyaridok.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!