Siófok nyerte a Nemzeti Regattát

2016. június 14.
Címkék :

siofok_csapataTöbb mint 300 versenyző szállt hajóra június 12-én szombaton Siófokon, 30 település csapata mérkőzött meg  a hullámok hátán. A küzdelem szoros volt, végül Siófok, a házigazda nyerte meg a Nemzeti Regattát. Az ezüstérmet Alsóörs, a bronzérmet pedig Csopak vihette haza. 

Az időjárás egészen estig kegyes volt a Nemzeti Regatta indulóihoz és vendégeihez a hétvégén Siófok városában. A versenyzők számára ajándék volt minden vízen töltött pillanat. Azonban akik nem szálltak vízre, azok sem unatkoztak egy percig sem. A résztvevők nézőhajón követhették a futamok alakulását. A Honeybeast koncertet szikrázó napsütésben élvezhették az idelátogatók. A The Biebers koncertje a vasárnapi fesztivál életérzést alapozta meg.

Nemzeti Regatta 2

A szervezők számára fontos szempont volt, hogy egyenlő körülményeket, azonos esélyeket garantálhassanak a résztvevők számára. Profi skipperek segítették a települési csapatokat, így a kevesebb vitorlás tapasztalattal rendelkező versenyzők is lehetőséget kaptak a szép eredmények elérésére.

Nemzeti Regatta1

Célja volt a kezdeményezésnek többek közt, hogy a vitorlás sportot ne csak az „úriemberek sportjaként” tartsák számon, hanem szélesebb körben is kipróbálhatóvá, élvezhetővé tehessék, és a vitorlázás valódi tömegélménnyé válhasson. Aki részt vesz egy ilyen színvonalas amatőr versenyen, később jó eséllyel válhat akár igazolt versenyzővé.

Nemzeti Regatta 3

 

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!