Siófok a legnépszerűbb úti cél

2018. október 12.
Címkék :

Az 1-2 éjszakás üdülés volt a legnépszerűbb a harmadik negyedévben, a foglalások több mint fele ilyen rövid időtartamra szólt. Átlagosan 57 211 forintot költöttünk szálláshelyre. Belföldi úti célok közül Siófok, Hajdúszoboszló és Budapest, míg a külföldiek közül Zakopane, Vir és Crikvenica volt a legnépszerűbb.

Továbbra is az 1-2 éjszakás foglalások a legnépszerűbbek a Szallas.hu friss elemzése szerint: az üdülések 28 százaléka szólt 2 éjre, 27 százalékuk pedig csupán egyre. Töretlen az apartmanok és a vendégházak iránti érdeklődés: ezek a foglalások csaknem felét tették ki. „A legkeresettebb szállástípusok sorát a panzió (16,5%) és a 3 csillagos hotelek (13,5%) követték, a top 5-ös listát pedig a 4-5 csillagos hotelek (9,8%) zárták” – ismertette a részleteket Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketingmenedzsere.


Az összes szállásfoglaló több mint 16 százaléka jelölt meg SZÉP-kártyás fizetést. „A legdrágább foglalás közel másfél milliót kóstált, míg a legolcsóbb ennek töredékébe, 1500 forintba került” – árulta el Keresztes Nóra. Nemcsak a forgalom gyarapodott, hanem a mobilról érkezők száma is tovább nőtt: immár a vendégek 56 százaléka intézi mobilról a szállásfoglalást, azaz 15 százaléknál is több a változás. A legnagyobb hazai SZÉP-kártya kibocsátó, az OTP Pénztárszolgáltató adatai szerint az idei harmadik negyedévben a kártyabirtokosok – a tavalyi év azonos időszakához képet – 4,5 százalékkal többet, összesen közel 27 milliárd forintot költöttek különböző élményekre, legyen szó családi nyaralásról, vagy éppen egy hétvégi látogatásról a cukrászdába.

Top 10 belföldi úti cél
1. Siófok
2. Budapest
3. Hajdúszoboszló
4. Eger
5. Balatonfüred
6. Gyula
7. Szeged
8. Zalakaros
9. Hévíz
10. Balatonlelle

Top 10 külföldi úti cél
1. Zakopane
2. Vir
3. Szováta
4. Crikvenica
5. Zadar
6. Krakkó
7. Medulin
8. Torockó
9. Rab
10. Parajd


Top 5 program a foglalók körében
1. Egri vár
2. Miskolctapolca Barlangfürdő
3. Zalakarosi Fürdő
4. Hévízi Tófürdő
5. Festetics-kastély

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!