Sikeres volt az országos bajnokság

Bár a Rooster-Monautix Laser és 420 Nyílt Országos Bajnokság, valamint 29er Grand Prix utolsó versenynapján nem sikerült futamot rendezni, a bajnokság érvényes, még a legrosszabb futamot is kiejthették a versenyzők.

A 420-as osztály bajnoka a Litkey Janka, Érdi Hanna (THE-YKA) egység lett, a Szűcs Benedek, Batiz Ábel (THE-YKA) kettős végzett a második helyen, míg a szintén THE-YKA színekben vitorlázó Benyó Máté, Horváth Ákos páros vehette át a bronzérmet.

Laser hajóosztályban Vadnai Jonatán (BYC) lett az első, testvére, Vadnai Benjamin (BYC) és a harmadik helyen végzett Zink Leon Miklós (BYC) előtt.

A Laser Radial mezőny győztese a görög Basileia Carahaliou lett Sellei Bence (BYC) és Kovács Attila (MVM SE) előtt, míg a Laser 4.7 hajóosztályban a BYC versenyzője, Nagy Bendegúz lett a magyar bajnok, csapattársai Sigmond Soma és Szokody Olivér előtt.

A 29er Grand Prix-t a Jeney Máté, DeJonghe Artúr (SVE) kettős nyerte, Kis-Szölgyémi Luca és Ugron Hanga (Kereked) állhatott fel a dobogó második, míg Balázs Zétény és Csák Máté (Kereked) lett a harmadik – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!