Sikeres volt a második bajnoki forduló

Cittel-Lajos-sirocco-az-évadnyitó-leggyorsabbjaBalatonfüreden az Európa 30-as és a Folkboat hajóosztálynak magyar bajnokságát rendezték a héten, míg a Dragon és a Bavaria 32-es osztály szombaton és vasárnap ranglistaversenyt futott.

Nehezen indult a verseny, mivel a szél nem érte el a minimális értéket, az utolsó, vasárnapi napot csak egy teljesített futammal kezdték a versenyzők. Sipos Péter főrendező az időjárás-előrejelzés alapján, még pénteken kitolta az utolsó futam rajtidőpontjának lehetőségét 16 órára, és ez nagyban hozzájárult a verseny sikeréhez. Az esemény folyamán végig remekül helytálltak a versenyzők és a versenyrendezők, nagy türelemmel és kitartással várták az utolsó napi futamokat, bízva a sikerben.

Balatoni_szezon_FB

Vasárnapra végül 210-240 fokról és 4–12 csomó közötti sebességgel fújt a szél, és így már négy jó futamot tudtak rendezni mind a három pályán. Így összességében már egy kiesővel, tényleg korrekt eredmények születtek.

nemereII

Összevont cirkáló osztályban a bajnokságot Cittel Lajos és legénysége nyerte a Siroccóval, második helyen a Nemere II végzett, amelyet Czégai Péter kormányozott, a harmadik Hónig Péter irányításával a Talizmán lett. Európa 30-as osztályban első a Zarándok lett Kajner Gyula kormányzásával, második a Fikális Sárközy András vezetésével, míg harmadik pontazonossággal a Bodnár Balázs kormányozta Buddhajó.

Cittel-Lajos-sirocco-az-évadnyitó-leggyorsabbja

Folkboat osztályban a bajnokságot Natalie nevű hajójával Kovács János Balázs és csapata nyerte, második helyen a Mormota végzett Szamody Zsolt Olaf kormányzásával, a harmadik pedig a Fekete János kormányozta a Grünhilda lett.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!